Moldova la un sfert de veac – prima oră de dirigenție

Comentariile sunt închise pentru Moldova la un sfert de veac – prima oră de dirigenție 337

Astăzi, 1 septembrie, a devenit inevitabil sinonim cu ideea de educaţie şi început de şcoală. În toate instituțiile de învățământ din țară a sunat primul clopoțel. Cu această ocazie președintele raionului Orhei, consilierii raionali, șefii de secții / direcții din cadrul Consiliului Raional Orhei au fost prezenți la careul solemn dedicat primului sunet.
În cadrul careului, după intonarea Imnului de Stat, elevii de la mic la mare au fost cuprinşi de universul şcolar cu un recital de poezii şi cântece dedicate Zilei cunoștințelor. Pentru toţi au fost adresate provocări de competiţii în muncă, în disciplină şi competiţia loială a studiului de seriozitate. Copiii, fiind felicitați şi încurajați de dascăli, părinți, dar și de oficialități, au dat jurământ cu dorinţa de a demonstra că sunt capabili şi responsabili, dar, la finele anului şcolar vor face măsurătoarea unei reuşite durabile.
Cei, care au pășit pentru prima dată pragul școlar au primit în dar de la elevii claselor mai mari câte un ABECEDAR. La inițiativa Direcției Generale Educaţie, Tudor Golub (președintele Raionului Orhei), a fost prezent la Gimnaziul Trebujeni cu un dar pentru micuţii din clasa I – Agenda elevului tipizată . Acest exemplu a fost recepţionat de: Vladislav Șevcenco, Nina Boțan, Haritina Cecan, Vasile Roman, Simion Cazacu, Ghenadie Severin, Cristina Onila (consilieri raionali), Serghei Caraman (secretarul Consiliului Raional Orhei), Ion Cocîrlă (șef Secția Construcții, Gospodărie Comunală și Drumuri).
Ziua cunoştinţelor a început cu ora de dirigenţie „Moldova – la un sfert de veac”.