Devotament, Curaj, Sacrificiu !

Comentariile sunt închise pentru Devotament, Curaj, Sacrificiu ! 396

În Republica Moldova, la data 5 aprilie se sărbătorește „Ziua Salvatorului”. Cu acest prilej, președintele raionului Orhei, dl Tudor Golub, viceprimarul orașului Orhei, dl Valerian Cristea și consilierul raional, dl Iurie Siloci le-au adus sincere felicitări salvatorilor, în cadrul ceremoniei desfășurate astăzi, 07 aprilie 2017, la sediul Direcției Situații Excepționale Orhei.

În mesajul său, dl președinte a menționat: „Îmi exprim sentimente de recunoștința pentru adevăratele exemple de curaj și devotament întru apărarea și salvarea vieților omenești. Vă doresc multă sănătate, succese și nenumărate bucurii alături de familiile dumneavoastră”.

Cu ocazia zilei profesionale, colaboratorii DSE au primit un premiu bănesc din partea Consiliului Raional Orhei pentru procurarea unui echipament sportiv. Totodată, pe parcursul anului, Consiliul Raional a fost alături de DSE contribuind inclusiv la procurarea carburanților în valoare de 25 mii lei.

Pe lângă aceasta, Consiliul Raional Orhei a demarat lucrările de construcție pentru un nou sediu a DSE, care va deservi patru raioane: Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina. Noul sediu va cuprinde spații dotate pentru instruiri și antrenamente, spații de cazare, SMURD ș.a.

Grație colaborărilor fructuoase a Consiliului Raional Orhei cu administrația publică centrală și cu parteneri externi, în anul 2016, Direcția Situații Excepționale, cu sprijinul Guvernului, a primit o autospecială în valoare de 2 mln lei și urmează ca la data de 29 aprilie curent, DSE Orhei, să beneficieze de o altă autospecială din partea Elveției.