Implică-te și tu !

Comentariile sunt închise pentru Implică-te și tu ! 153

Implică-te și tu !

Consiliul Raional Orhei, fiind deschis spre relații de colaborare cu sectorul nonguvernamental și antreprenorial, vine cu un mesaj pentru toată comunitatea: „Implică-te și tu pentru viitorul tău!” Drept model servește gestul făcut de dl. Pavel Cucuruzean – arhitect șef Birou Casa Model, și anume inițiativa și implicarea sa directă a dus la inițierea procedurei de înfrățire dintre Consiliul Raional Orhei cu Consiliul Județean Bacău, care la 13 iulie 2018 preea o formă juridică prin aprobare cu vot unanim (pentru) la ședința Consiliului Raional Orhei, propusă de către președintele dl. Tudor Golub.

Înfrățirea presupune stabilirea de parteneriate, schimburi de experiențe, cooperarea între specialiști, consultații cu practici participative, proiecte comune și atrageri de noi investiții. La întrebarea pusă dl. arhitect Pavel Cucuruzean despre istoricul începutului înfrățirii, d-lui ne răspunde concis: „Aflându-ne în anul Centenarului, fiind cu suflet pentru toți locuitorii raionului Orhei, aflându-mă conferențiar în cadrul Programului transfrontalier Moldova Reper 2030, am decis să mă implic totalmente întru creșterea posibilităților participative de promovare a raionului Orhei pe arena europeană și a programelor investiționale.

Înfrățirea cu Consiliul Județean Bacău e un prim pas din programul propus spre realizare. În curând, sper să apară și alte regiuni din România și Israel. Raionul Orhei în câteva luni va beneficia de un Eveniment pilot pentru Republica Moldova. Forum transfrontalier, dedicat primarilor din raionul Orhei și specialiștilor de domenii, va aduce specialiști conferențiari cu nume european și programe europene. Consider că va avea o continuitate istorică și o permanență de rezultate cu beneficii pentru comunitate. ” Consiliul Raional Orhei apreciază activismul civic al domnului arhitect – Pavel Cucuruzean și îndeamnă cetățenii raionului Orhei să preea exemplul faptelor bune.

Președintele raionului Orhei, dl. Tudor Golub, în acest context a remarcat: „Viitorul raionului Orhei sunt oamenii care – asemeni d-lui Pavel Cucuruzean se dedică faptelor bune, activismului civic, cărora nu le este indiferent viitorul zilei de mâine și care își iubesc cu adevărat comunitatea din care fac parte!”