Progresul stă în Egalitate!

Comentariile sunt închise pentru Progresul stă în Egalitate! 44

Liderii partidelor politice din teritoriu și ale organizațiilor politice de femei, membrii/ele partidelor politice sunt sensibilizați, informați și încurajați pentru promovarea reală a Egalității de gen, ca interes public în avantajul atât al femeilor, cât și al bărbaților din raion. Activitățile de informare se desfășoară în cadrul Campaniei Naționale „Egalitatea de șanse – participare echilibrată a bărbaților și femeilor în procesul de luare a deciziilor”, lansată de către Clubul Politic al Femeilor „50/50”, al cărui președinte este doamna Zinaida Ivanschi.
Evenimentul poartă un caracter imparțial și nu favorizează activitatea unui partid anume.
Scopul Mesei rotunde a fost de a pune în discuție cu liderii politici din teritoriu importanţa promovării dimensiunii de gen, a egalităţii reale a genurilor şi a şanselor egale dintre femei şi bărbaţi; căile de respectare a cotelor de gen, inclusiv în cadrul noului Sistem electoral, întru promovarea reală a femeilor în organele de partid și cele administrative/decizionale.
Tudor Golub, președintele raionului Orhei și totodată președintele PDM Orhei, a salutat prezența mai multor reprezentanți din partidele extraparlamentare și și-a exprimat dorința de a pune accent mai mult pe colaborare și dialog de cît pe așa numita „luptă politică” – care până la urmă nu aduce nimic altceva de cât dezbinare în societate și cheltuieli bugetare neperformante. În același context, dumnealui s-a arătat sigur că egalitatea de gender în orice colectiv fie politic, asociativ, administrativ sau civil este bine-venită, dar nu tot timpul bărbații sunt cei care se opun acestui proces. Femeile ar trebui să fie mai insistente, iar angajamentul pe care și l-a asumat este de a susține reprezentantele sexului frumos și de a le încuraja, iar dacă insistența acestora este îndreptată spre binele societății, atunci dispare chiar și noțiunea de coloratură politică, deoarece obiectivul nostru al tuturor – al femeilor, al bărbaților – este de a asigura un viitor decent copiilor.