Comod și Rapid – deja și în Orhei!

Comentariile sunt închise pentru Comod și Rapid – deja și în Orhei! 296

Serviciile publice moderne sunt acum și la dispoziția locuitorilor din raionul Orhei. Astăzi, 14 decembrie 2018, s-a desfășurat ceremonia de deschidere oficială a Centrului Multifuncțional Orhei al Agenției Servicii Publice. La ceremonia de deschidere a oficiului au participat: vicedirectorul ASP, dl. Vitalie CIOLAC, președintele raionului Orhei, dl. Tudor Golub și șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat, dl. Vasile Costin.
Potrivit vicedirectorului Agenției Servicii Publice, Vitalie CIOLAC, în cadrul Centrului Multifuncțional, operatorii vor deservi locuitorii municipiului și raionului Orhei cu dedicație, amabilitete și spirit profesionist. De asemenea, în oficiu se vor putea adresa și cetățeni cu reședința din alte raioane, dat fiind faptul că la perfectarea documentelor a fost exclus principiul teritorial. „Reforma serviciilor publice este o prioritate pentru guvernarea actuală. În acest context, anul trecut, Guvernul a decis crearea Agenției Servicii Publice prin comasarea a cinci instituții și în așa fel, doar într-un singur loc, în toate centrele raionale, vor fi prestate peste 1000 de servicii”, a declarat Vitalie CIOLAC.
Președintele raionului Orhei, dl Tudor Golub, din numele tuturor locuitorilor raionului Orhei a mulțumit Guvernului Republicii Moldova pentru implementarea acestui proiect. „Reformele Guvernului Filip sunt tot mai plauzibile și mai susținute de către cetățeni, acest lucru este menționat de fiecare dată când sunt în deplasări de serviciu prin localitățile raionului. S-a reușit de a depăși cozile și de a crea condiții mult mai bune în toate domeniile, comparativ cu sistemul vechi.”, a declarat oficialul.
Centrul Multifuncțional Orhei a fost construit din temelie de Agenția Servicii Publice pe terenul cedat de către Ministerul Afacerilor Interne, pe această cale, de asemenea a fost menționat gestul de către dl Tudor Golub, accentuând importanța bunei colaborări între Administrația Publică Locală cu Administrația Publică Centrală, doar așa cetățenii vor putea beneficia de prestarea serviciilor calitative.
Peste 124 de mii de locuitori ai raionului vor putea solicita în centrul multifuncțional servicii publice din domeniile de competență ale Agenției, conform principiului ghișeului unic.
Pentru a optimiza timpul de așteptare în Centrele Multifuncționale solicitanții sunt deserviți în baza rândului electronic. De asemenea, este disponibilă programarea prealabilă pentru toate serviciile. Informații detaliate despre serviciile oferite de ASP sunt disponibile pe site-ul oficial al Agenției www.asp.gov.md.