În vizorul președintelui – comuna Pohrebeni

Comentariile sunt închise pentru În vizorul președintelui – comuna Pohrebeni 180

Președintele raionului Orhei, Tudor Golub, a reușit astăzi,15 decembrie 2018, să ajungă în toate instituțiile publice din comuna Pohrebeni.  Astfel, managerii instituțiilor publice au avut oportunitatea de a primi răspunsuri din primă sursă. Practica domnului președinte Golub de a avea un dialog direct cu oamenii ce stau la baza formării unei comunități de succes duce spre atingerea de noi obiective și dezvoltarea condițiilor mai bune pentru locuitorii raionului.

Un exemplu este și vizita de azi la Grădiniței „Ghiocel” din satul Șercani, comuna Pohrebeni, unde doamna director a intervenit cu rugămintea de a schimba pardoseala la o sală de grupă a instituției. Problema s-a rezolvat la fața locului. Urmează ca în perioada caldă să se inițieze lucrările în atingerea acestui obiectiv.

În aceeași ordine de idei, s-a dus un dialog și cu managerii instituțiilor de învățământ din satul Pohrebeni. Gimnaziul și Grădinița din Pohrebeni s-a dovedit a fi un exemplu demn de urmat. Instituțiile dispun de condiții moderne de studii, conform standardelor de învățământ și țin pasul cu tehnologiile informaționale. De asemenea, de condiții bune de muncă se bucură și Oficiile Medicilor de Familie, unde zilnic pacienții sunt întâlniți cu căldură de către specialiști.

Cu părere de rău nu ne putem bucura și pentru lucrătorii din domeniul poștal care deservesc satele din comuna Pohrebeni. Domnul Tudor Golub și-a propus să intervină în remedierea acestei situații de comun cu conducerea Centrul de Poștă Orhei și Primăria locală.

În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte, ce țin de gazificarea și iluminarea stradală a unor mahalale, asigurarea cu apă potabilă, infrastructura etc. La fel, oamenii s-au arătat recunoscători față de programele și reformele, care au fost implementate la nivel de țară în anul 2018.