Să trăiți, să înfloriți !

Comentariile sunt închise pentru Să trăiți, să înfloriți ! 140

Tradițiile și Obiceiurile Străvechi, în raionul Orhei, an de an sunt promovate la cel mai înalt nivel !!!
Spectacolul de datini şi obiceiuri a devenit tradiţional prin organizarea şi derularea Festivalului Zonal cu genericul „Să trăiți, să înfloriți !”, organizat de sf. Vasile la începutul lunii ianuarie a noului an 2019. Scopul festivalului este de a conserva şi promova cultura tradiţională.
În ziua de duminică, 13 ianuarie curent, gazda Festivalului-satul Bolohan, a devenit plină de forfotă şi voci zglobii de urători și colindători, care au adus în faţa publicului un spectacol plin de culoare şi antren, emoţionant deopotrivă, în cadrul căruia formaţiile de colindători din zona, în care obiceiurile de iarnă se păstrează încă intacte, au posibilitatea să-şi dovedească măiestria fie în jocul caprei și a ursului sau sensibilitatea colindelor întotdeauna purtătoare ale mesajului încărcat de semnificaţii profunde.
Alături de organizatorii şi participanții la Festivalul tradiţional a ținut să fie prezent vicepreședintele raionului Orhei, dl Iurie Siloci care a mulțumit celor prezenții pentru implicare și în deosebi administrației publice Locale în persoana dlui primar, Lilian Cotruță și Secției Cultură din cadrul Consiliului Raional Orhei.