Evaluarea campaniei de salubrizare

Comentariile sunt închise pentru Evaluarea campaniei de salubrizare 40

În perioada 22 aprilie – 13 mai, vicepreşedintele raionului Ilie Rabii şi patru grupe mobile din cadrul comisiei Consiliului raional, s-au deplasat în primăriile din raion, pentru a monitoriza desfăşurarea bilunarului de salubrizare şi amenajare a localităţilor.

În acest context, astăzi, 14 mai 2019, membrii Comisiei împreună cu președintele Raionului Orhei, dl Ion Frunze, s-au întrunit în ședință pentru a înainta cele mai salubre localități din raion.

Ilie Rabii, vicepreședintele raionului, a menționat că, în cadrul acestor vizite de lucru majoritatea primăriilor au implicat activ instituţiile preuniversitare şi medicale, funcţionarii din cadrul primăriilor şi locuitorii în aceste activităţi. Astfel, au fost propuse spre nominalizare ca cea mai bună localitate amenajată primăriile: Ghetlova, Teleșeu, Zorile, Pohrebeni, Vâșcăuți. Urmează ca pe parcursul săptămânii curente membrii comisiei să evalueze rezultatele din cele 5 localități pentru a desemna „Cea mai salubră, mai amenajată localitate”, iar locurile de frunte vor primi premii bănești.

În aceeași ordine de idei, domnul președinte Ion Frunze a subliniat faptul că este de datoria fiecărui dintre noi de a amenaja curțile locuințelor ca adevărații gospodari.

Amintim că, primăria care se va clasa pe locul 1 va fi premiată cu 7 mii lei, locul 2 cu 5 mii lei și locul 3 cu 3  mii lei.