Ziua Internațională a Familiei la Orhei

Comentariile sunt închise pentru Ziua Internațională a Familiei la Orhei 28

Ziua de 15 mai a fost declarată „Ziua Internațională a Familiei” prin rezoluția adoptată la 20 septembrie 1993 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite.
Cu acest prilej, Consiliul Raional Orhei, a marcat această zi împreună cu tânăra generație alături de președintele Raionului Orhei, dl Ion Frunze, vicepreședinții raionului, Iurie Siloci și Ilie Rabii, funcționarii publici și managerii instituțiilor de învățământ din municipiul Orhei.
În cuvântul său de salut, dl președinte Ion Frunze a ținut să menționeze „Familia este celula societății, iar cele mai frumoase și fericite momente sunt acele petrecute în familie. Este de datoria noastră de a crea condiții socio-economice, pentru că ne dorim FAMILII fericite aici, ACASĂ”.
Obiectivul principal al acestei zile este de a accentua importanţa familiei şi de a promova valorile familiei – egalitatea, dragostea, respectul față de aproapele nostru.
În acest sens, copii de la Școala de Muzică Orhei, Școala de Creație pentru Copii Orhei și Dinastia Artistică de Familie „Doni” din satul Brăviceni, au interpretat melodii dedicate familiei și acestei zile de o conotație internațională.
Evenimentul a fost organizat de Secția Cultură în parteneriat cu serviciul Tineret și Sport al Consiliului Raional Orhei.