Bune practici

Comentariile sunt închise pentru Bune practici 39

Astăzi, 6 iunie 2019, Clubul Politic al Femeilor 50/50, a desfășurat sesiunea de instruire cu tematica „Integrarea dimensiunii de gen în politicile publice”. Instruirea menită să fortifice angajamentele între părțile implicate la nivel local a întrunit secretarii consiliilor locale din satele/comunele Raionului Orhei.

În debutul întrunirii, dl Ion Frunze, președintele Raionului Orhei a salutat participanții menționând că: „implicarea tuturor cetățenilor, fără discriminare sau neglijare de orice gen, poate reprezenta un suport important pentru localități. Având un potențial încă neexploatat, femeile pot să oferi comunității experiența și priceperea lor. Rămâne de făcut un apel potrivit către ele”

În calitate de formatori ai seminarului dna Loratta Handrabura și Tatiana Savca au reliefat principalele aspecte ale cadrului legal național în ceea ce privește dimensiunea de gen. De asemenea, în cadrul discuțiilor participanții au fost instruiți cum să abordeze în cel mai corect și eficient mod dimensiunea de gen în implementarea proiectelor de infrastructură, în planurile de dezvoltare socio-economică și în procesul de luare a deciziilor la nivel local.