Activitatea continuă…

Comentariile sunt închise pentru Activitatea continuă… 71

La primele ore ale zilei,  la inițiativa președintelui Raionului, Ion Frunze, șefii Serviciilor desconcentrate în teritoriu și primarii satelor/comunelor  Raionului Orhei au fost convocați în ședință de lucru.

Subiectul de bază pentru ordinea de zi l-a constituit activitatea autorităților publice. Astfel, domnul președinte a  solicitat să fie asigurată activitatea în regim normal a instituțiilor publice în baza Constituției și legilor țării,  încât cetățenii să nu fie vătămaţi de criza politică.

În acelaşi context, Ion Frunze a transmis mesajul Guvernului Filip: „La 7 iunie Curtea Constituțională a statuat că termenul limită de formare a Guvernului a expirat, iar președintele este obligat să dizolve Parlamentul. Pentru că șeful statului a refuzat să-și îndeplinească obligațiile constituționale, Curtea a constatat circumstanțele care justifică dizolvarea Parlamentului și a decis că decretul privind dizolvarea legislativului și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate urmează să fie semnat de prim-ministrul Pavel Filip în calitate de președinte interimar. La 9 iunie Pavel Filip a semnat decretul privind desfășurarea scrutinului la 6 septembrie curent.”