„AteSTAT Civic 2019“

Comentariile sunt închise pentru „AteSTAT Civic 2019“ 93

În perioada 13 – 20 iulie 2019, 80 de tineri din toată Republica Moldova s-au întrunit la Școala de vară „AteSTAT Civic“, ediția 2019. Evenimentul s-a desfășurat la tabăra de odihnă „CRISTIANO“, din satul Slobozia-Dușca, raionul Criuleni.

Obiectivul de bază al organizatorilor a fost în contribuirea la formarea unei culturi civice în rândul tinerilor din Republica Moldova, prin crearea oportunităților practice de exersare a democrației într-un stat de drept.
Au fost organizate patru ateliere de lucru: Statul de Drept, Comisia Electorală Centrală, Antreprenoriat și Mass media. În cadrul acestora, Tinerii au constituit instituții publice a unui stat de drept și au deschis diverse afaceri. Fiecare cetățean a fost angajat în câmpul muncii, iar la finalul Școlii de Vară a fost organizată o licitație unde tinerii au schimbat valuta internă a taberei (cento) pe diverse bunuri materiale.

Acest proiect a fost implementat de A. O. „Agenția de Dezvoltare Rurală Centru“, în parteneriat cu Serviciul Tineret și Sport din cadrul Consiliului Raional Orhei, Centrul de Tineret Orhei, Rețeaua Națională a Consiliilor Locale din Moldova, cu suportul financiar al Consiliului Raional Orhei și al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.