Dialog Agricol Regional

Comentariile sunt închise pentru Dialog Agricol Regional 55

Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni (AOAMP), în colaborare cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului din Republica Moldova și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, organizează campania națională „DAR” ( Dialog Agricol Regional).
Această Campanie include o serie de activități regionale care au drept scop abordarea provocărilor și oportunităților sectorului agroalimentar din Republica Moldova, cu prezentarea experienței și expertizei României în dezvoltarea sectorului și mediului antreprenorial agricol.
Ieri, 30 iulie 2019, sala de ședințe a Consiliului Raional Orhei a găzduit una din aceste activități. Antreprenorii agricoli din raionul Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina și-au manifestat interesul față de noile oportunități care vin în dezvoltarea sustenabilă prin investiții inteligente a regiunii.
Activitățile planificate, de asemenea, presupun valorificarea oportunităților de investiții în agricultură prin facilitarea transferului de know-how și creare de conexiuni pentru parteneriate publice private, dar și în rândul antreprenorilor agricoli, din cele două state vecine.
Ilie Rabii, vicepreședinte al raionului Orhei, a salutat organizarea unui asemenea eveniment în raionul Orhei, menționând totodată că Consiliul Raional Orhei mizează pe o colaborare durabilă cu Asociația Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni.
La eveniment au participat și Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri Moldoveni de Pretutindeni, Alexei Repede, reprezentantul delegației Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din România, Viorica Boboc, Secretarul General AOAMP , Iacob Cerlat și Șeful Secției Agricultură și Alimentație din cadrul Consiliului Raional Orhei, Anatolie Iațișin.