Irina LOGHIN – Cetățean de Onoare al municipiului Orhei

Comentariile sunt închise pentru Irina LOGHIN – Cetățean de Onoare al municipiului Orhei 60

Irina LOGHIN supranumită „Regina Muzicii Populare”, atât în Republica Moldova, cât și în România – țara de baștină a interpretei, mama fiind originară din județul Prahova, România, iar tatăl Basarabean originar din satul Zaicani, Telenesti, a obținut Titlul de Cetățean de Onoare al municipiului Orhei.
Titlul a fost acordat prin decizia Consiliului Municipal Orhei, iar ceremonia oficială s-a desfășurat ieri, 27 decembrie 2019, în cadrul Festivalului „E vremea Colindelor”organizat de către Consiliul Raional Orhei în parteneriat cu Vicariatul Orhei.
Festivalul a întrunit mai mulți participanți printre care au fost colectivele artistice din raionul Orhei, Corul Arhieresc al Mănăstirii Curchi, Surorile Osoianu și irepetabila Irina LOGHIN.
Cu ocazia conferirii Titlului de Cetățean de Onoare celebrei interprete de muzică populară, Dinu Țurcanu, președintele raionului Orhei, aduce sincere felicitări tuturor orheienilor și în special doamnei Irina Loghin pentru care Orheiul a devenit a doua casă!
Sala Centrului Raional de Cultură „Andrei Suruceanu” unde s-a desfășurat evenimentul a fost arhiplină. Ea fiind decorată cu crenguțe de brad, coșuri cu gutuie, colacii tradiționali așezați cu drag lângă icona Mântuitorului nostru Isus Hristos și toate acestea pe fonul covorului Moldovenesc din colecția meșterului popular Ecaterina Popescu. Spectatorii au fost impresionați de Festival, ba chiar un grup de doamne prezente printre spectatori au spus că s-au simțit feeric fiind nespus de încântate să participe la un asemenea eveniment de suflet care a culminat cu prestația artiștilor precum sunt Surorile Osoianu și „orheianca noastră” – Irina Loghin.
Menționăm că, în cadrul aceluiași eveniment, interpreta de muzică populară, Cetățeanul de Onoare al municipiului Orhei, Irina LOGHIN a fost decorată de către PS Siluan, Episcop de Orhei, Vicar mitropolitan , cu Ordinul de Gradul II al „Sfintei Cuvioase Parascheva apărătoarea Moldovei”. Distincția a fost conferită prin decretul Mitropolitului Chișinăului și al Întregii Republicii Moldova, Preasfințitului VLADIMIR.