Alexandr Sergheievici Pușkin – 183 ani de la trecere în neființă…

Comentariile sunt închise pentru Alexandr Sergheievici Pușkin – 183 ani de la trecere în neființă… 45

Atunci când vorbim despre artă și cultură, înțelegem că nu există hotare nici la est, nici la vest. Atunci când vorbim despre Alexandru Sergheievici Pușkin – fondatorul literaturii ruse moderne, poetul și dramaturgul recunoscut la nivel mondial – suntem mândri că acesta a vizitat și meleagurile noastre!

Astăzi, la comemorarea celor 183 de ani de la trecerea în neființă a geniului, autoritățile raionului și municipiului Orhei au mers pentru a depune flori la bustul poetului în parcul municipal.

Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, Pavel Verejanu, Primarul municipiului și Irina Bogaciuc, vicepreședintele raionului, au menționat despre felul cum a fost primit poetul de către societatea intelectuală de la Chișinău, dar și despre Prieteniile durabile ale geniului descrise ulterior în diferite publicații atât din Chișinău, cât și în cele din afara țării noastre. Pentru mulți dintre cei prezenți a fost o mirare faptul că marele maestru a condeiului rus, doar în trei ani a reușit să învețe parțial limba română și chiar avea un propriu dicționar ruso-român cu ajutorul căruia forma propoziții și își expunea gândul în limba meleagurilor gazdă.

Omagiu Poetului a fost adus și de un grup de elevi din cadrul Liceului Teoretic „M. I. Lomonosov“ care au încântat publicul printr-un recital poezii, după care au participat la depunerea de flori alături de autorități și amatorii creației poetului.