În vizorul Președintelui!

Comentariile sunt închise pentru În vizorul Președintelui! 26

În prima parte a zilei de 06 februarie 2020, în contextul declanșării Codului Portocaliu de ninsori și depuneri de gheață, Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, a convocat patru ședințe operative în teren cu primarii satelor și comunelor raionului Orhei.
Prima ședință operativă a avut loc pe traseul Orhei – Curchi, la întrare în satul Mana, unde au participat primarii localităților: Seliște, Neculaeuca, Isacova, Vatici și Morozeni.
În urma vântului puternic din seara zilei de ieri, în comunele Vatici și Morozeni a fost deconectată energia electrică, dar la intervenția primarilor, la această oră, problemele au fost rezolvate!
Copacii care în urma rafalelor de vânt au fost doborâți, urmează să fie tăiați în timp operativ.
În celelalte localități din zona respectivă situații excepționale nu s-au înregistrat.
Cea de-a doua ședință operativă a întrunit primarii localităților Bolohani, Piatra, Pohorniceni, Berezlogi, Susleni, Mârzaci, Vâșcăuți și Jora de Mijloc. Problemele identificate țin de deconectarea parțială de energie electrică și doborârea copacilor de rafalele de vânt. În una din mahalalele satului Susleni, vântul a deteriorat cablul de telefonie fixă care urmează a fi reconectat în regim de urgență.
Aceleași probleme au fost întâlnite și la cea de-a treia ședință operativă, la care au participat primarii localităților Crihana, Step Soci, Chiperceni, Biești și Pohrebeni. La gimnaziul Biești, în urma rafalelor de vânt au fost zmulse cinci foi de ardezie de pe acoperiș, dar datorită intervenției operative a domnului Primar, Grigore Sveclă, problema a fost soluționată.
Deconectarile parțiale de energie electrică au fost lichidate în regim operativ.
Ciclul ședințelor operative a fost încheiat în satul Mălăiești. Ședința a întrunit primarii localităților Mălăiești, Pelivan și Zorile.Primarii comunelor Ciocîlteni, Cucuruzeni și Clișova au raportat telefonic despre situația la moment, care a fost descrisă ca fiind una „fără incidente“.
Primarii comunelor Pelivan și Zorile, Veaceslav Zaporojan și Igor Panfil, a menționat despre unele deconectări parțiale de energie electrică, dar acestea au fost înlăturate datorită intervenției prompte.
Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, a dat indicații aleșilor locali de a rămâne vigilenți și pe regim de alarmă în legătură cu potențialele provocări ale vremii.