INSTRUIRE ȘI DIALOG

Comentariile sunt închise pentru INSTRUIRE ȘI DIALOG 38

Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei a participat astăzi, 07 februarie 2020, la seminarul informativ organizat de către Direcția Generală Finanțe din cadrul Consiliului Raional Orhei, la inițiativa doamnei Marina Cravcenco – vicepreședintele raionului.
Prima parte a seminarului a întrunit primarii satelor și comunelor din raionul Orhei. În cadrul acestuia, a fost analizată executarea bugetelor pentru anul precedent și particularitățile privind inițierea și desfășurarea procedurilor de achiziții publice.
Aceleași subiecte au fost discutate și în partea a doua a seminarului sus menționat, doar că au fost dezbătute, alături de primari, cu contabilii instituțiilor educaționale rurale, contabilii Primăriilor din raionul Orhei și agenții economici care prestează diverse servicii de achiziții publice instituțiilor de Stat care activează pe teritoriul Raionului Orhei.
Domnul Președinte, Dinu Țurcanu, a menționat că, asemenea seminare vor fi organizate sistematic, iar în pauzele dintre instruiri, ușile Consiliului Raional Orhei sunt deschise pentru toți contabilii instituțiilor publice, aleșii locali – indiferent de Partidul Politic care îl reprezintă, fie pentru consultări, expertize sau alt gen de susținere oferită din partea specialiștilor angajați ai Consiliului Raional Orhei.
Runda de întrebări- răspunsuri, cu care a culminat seminarul, a fost una bazată pe argumente constructive, analiză separată a situațiilor per caz și răspunsuri din partea specialiștilor de profil.
Conducerea Raionului Orhei și-a propus să dezvolte raionul Orhei, atât din punct de vedere economic, cât și social, dar pentru asta, abordarea lucrurilor necesită a fi revizuită în așa fel ca CETĂȚEANUL să-și dorească să ducă copilul la grădinița din sat, la școala din apropiere, iar la locul de muncă să se simtă protejat și confortabil.
„Împreună vom reuși!” a conchis Președintele Raionului Orhei – Dinu Țurcanu.