Ședința ordinară a Consiliului Raional Orhei din 11 martie 2020

Comentariile sunt închise pentru Ședința ordinară a Consiliului Raional Orhei din 11 martie 2020 43

Astăzi, 11 martie 2020, s-a desfășurat Ședința ordinară a Consiliului Raional Orhei. Conform ordinei de zi au fost aprobate 12 proiecte de decizii discutate inițial în cadrul ședințelor comisiilor de specialitate.

Printre proiectele de decizii prioritare aprobate în cadrul ședinței de astăzi se enumeră: aprobarea exercițiului bugetar raional pentru anul 2019 și modificarea bugetului raional pentru anul 2020. De asemenea au fost aprobate proiectele ce prevăd repartizarea și utilizarea mijloacelor financiare din componenta raională, redistribuirea alocațiilor bugetare, aprobarea cheltuielilor operaționale efectuate prin dispozițiile președintelui raionului și altele.

Despre situația epidemiologică nefavorabilă creată de riscul infectării de Coronavirusul de tip nou (2019-nCoV) și măsurilor ce se impun spre diminuarea riscurilor, în fața Consilierilor a ieșit cu un raport dl Ion Bolboceanu, medicul șef al Centrului de Sănătate Publică Orhei. Dumnealui a menționat că situația este una stabilă și nu vede motive de panică, chiar dacă normele sanitare și igienice trebuiesc respectate cu strictețe. Dl Bolboceanu a adus la cunoștința Consilierilor Raionali și despre programul întrunirilor a Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică care zilnic raportează Președintelui Raionului Orhei despre situația epidimiologică.

Menționăm că, în cadrul ședinței, dl Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei, a înmânat flori consilierilor care și-au aniversat zilele de naștere în perioada de la ședința anterioară până la ziua de astăzi.

De un buchet de flori, mesaje de multă sănătate și cele mai sincere felicitări din partea domnului Președinte, a Consilierilor Raionali și a angajaților Consiliului Raional Orhei, s-a bucurat și doamna Tatiana Railean, care recent a adus pe lume un băiețel.