Măsuri drastice împotriva răspândirii COVID-19

Comentariile sunt închise pentru Măsuri drastice împotriva răspândirii COVID-19 66

Astăzi, 16 martie 2020, în prima jumătate a zilei, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei s-a întrunit pentru a examina evoluția evenimentelor create de virusul fatal COVID-19 și pericolul răspândirii acestuia pe teritoriul raionului Orhei. Întru evitarea unui asemenea scenariu, Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, împreună cu Primarul municipiului Orhei, dl Pavel Verejanu și membrii Comisiei Raionale de Sănătate Publică au venit cu propunerea de a racorda acțiunile de prevenire și combatere cu cele adoptate la nivel național și internațional.
Astfel, Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a Raionului Orhei a votat și a adoptat un șir de restricții care au menire de a ocroti viețile cetățenilor de infectarea cu Virusul de tip nou COVID-19.
Printre acestea se enumeră sistarea activității transportului public pentru perioadă nedeterminată de timp precum și sistarea activității localurilor de tip restaurant, bar cafenea și/sau de agrement. Alături de aceste sunt un șir de alte instituții care nu prezintă necesitate vitală.
MENȚIONĂM: din ziua de 17 martie 2020, transportul public urban și cel care leagă satele/comunele cu centrul raional – va fi sistat.
Rugăm toți cetățnii să conștientizeze importanța și beneficiul măsurilor impuse pentru asigurarea sănătății publice.
Ion Bolboceanu, medicul șef al Centrului de Sănătate Publică Orhei vine cu un îndemn către toți cetățenii de a sta acasă și a evita spațiile aglomerate la maxim posibil!
În seara zilei de astăzi cu prevederile Hotărârii Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a Raionului Orhei au fost familiarizați primarii localităților rurale și agenții economici din raionul și municipiul Orhei.
Prin solidaritate și bună înțelegere vom învige toate provocările!
Orhei – fii puternic!