Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a transmis eștafeta cu ZERO cazuri înregistrate!

Comentariile sunt închise pentru Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a transmis eștafeta cu ZERO cazuri înregistrate! 637

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei a luat act de decizia Parlamentului Republicii Moldova de a institui „stare de urgență” pe întreg teritoriul țării. Astfel, atribuțiile Comisiei date vor trece sub responsabilitatea Comisiei pentru Situații Excepționale a Raionului Orhei, a cărei președinte este Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu.


Președintele Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Orhei, doamna Irina Bogaciuc – vicepreședintele raionului, împreună cu dl Ion Bolboceanu Medicul Șef al Centrului de Sănătate Publică Orhei au raportat despre activitatea Comisiei pe parcursul ultimei perioade și despre măsurile înterprinse la nivel raional pentru combaterea coronavirusului de tip nou COVID-19 și neadmiterea înregistrării vre-unui caz de infectare pe teritoriul raionului Orhei.
Activitatea Comisiei a fost apreciată la nivel de către cei prezenți, iar dl Dinu Țurcanu, Președintele Raionului Orhei a mulțumit membrilor Comisiei Extraordinare pentru promptitudine și profesionalism.

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a raionului Orhei, la ultima sa întrunire în acest format, a întocmit o Hotărâre conform căreia a fost asigurart cu transport gratuit personalul medical care activează în cadrul Instituțiilor Medico-Sanitare Publice precum Spitalul Raional Orhei, Substația de Asistență Medicicală Urgentă și Centrele de Sănătate (unu și doi). Această inițiativă a domnului Dinu Țurcanu, Președintele raionului Orhei a fost posibil de realizat inclusiv datorită intervenției și susținerii domnului Pavel Verejanu, Primarul municipiului Orhei și a domnului Andrei Bostan, Directorul ÎM „Orhei Transport”.

Cea de-a doua parte a Hotărârii prevede crearea unui cont bancar cu destinație specială îndreptat spre acumularea fondurilor care vor merge la acoperirea cheltuielilor neprevăzute, cauzate de rezistența opusă virusului fatal COVID-19.
Datele contului bancar sus menționat vor fi afișate pe pagina oficială a Consiliului Raional Orhei de pe rețelele de socializare și pe site-ul Oficial al Consiliului Raional Orhei –
http://or.md/.