Astăzi, 6 mai, este sărbătorită ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – ”Purtător de Biruință”

Comentariile sunt închise pentru Astăzi, 6 mai, este sărbătorită ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – ”Purtător de Biruință” 8

Astăzi, 6 mai, este sărbătorită ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe – ”Purtător de Biruință”.

Creștinii ortodocși pun brazde de pământ și crengi de salcie la poartă, așa precum este lăsat de străbuni în această sărbătoare.
Cu un mesaj de felicitare către locuitorii satului Bulăiești, la sediul Primăriei din localitate a mers Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu.

Acolo a fost întămpinat de către doamna Maria Matus, Primarul satului Bulăiești care a primit în dar de la domnul Președinte florile de înaltă apreciere a gospodarilor satului Bulăiești și mesajul de felicitare și urări de belșug.
Potrivit doamnei primar, consilierii locali de comun acord cu locuitorii satului, din motiv că Starea de Urgență provocată de pandemia coronavirusului de tip nou nu permite întruniri în masă, au decis de a organiza o festivitate mai deosebită la data de 9 august, când satul Bulăiești va sărbători Ziua Satului conform primelor atestări documentare și istorice, dar astăzi, edila satului a adresat consătenilor săi mesajul de felicitare cu ocazie sfintei sărbători prin intermediul rețelilor de socializare.

Tot în această zi, de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, hramul bisericii este sărbătorit și în satul Camencea, comuna Donici. Primarul comunei, dl Serghei Guzun, a ținut să le aducă urările de bine locuitorilor satului Camencea, îndemnând pe fiecare de a purta spiritul de sărbătoare în suflet și de a reveni la frumoasele tradiții festive după ce vor fi ridicate restricțiile Stării de Urgență, provocate de pandemia noului coronavirus.

Mesajelor de bun augur din partea edililor se alătură și conducerea raionului Orhei:
„În primul rând vă doresc pace și bucurie în familiile dumneavoastră, multă sănătate și belșug, iar Sfântul Mare Mucenic Gheorghe să vă întărească spiritul de rezistență tuturor provocărilor! Suntem alături de dumneavoastră și ne bucurăm împreună cu dumneavoastră de această mare sărbătore!“ – a subliniat Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu.