„Gala olimpicilor – Orhei 2020”

Comentariile sunt închise pentru „Gala olimpicilor – Orhei 2020” 35

La Orhei a devenit o tradiţie, ca la sfârşitul fiecărui an şcolar, într-un cadru festiv, să se elogieze performanţele obținute de către elevi la olimpiadele republicane şi raionale.
„Gala olimpicilor” Orhei 2020, anul acesta a fost desfășurată un pic deosebit de edițiile precedente. Organizatorii, Direcţia Generală Educaţie în colaborare cu Consiliul Raional Orhei, au ținut cont de recomandările medicilor epidemiologi și a întrunit elevii, cadrele didactice, managerii şcolari, părinţii și oaspeții evenimentului – sub aer liber, în parcul municipal „Ivanos”.
Păstrând distanța socială și evitând contactul direct între participanți, atmosfera festivă nu a fost prejudiciată, iar notorietatea evenimentului a fost subliniată de prezența conducerii raionului și a municipiului Orhei în persoana domnului Președinte al raionului Orhei, Dinu Țurcanu, vicepreședintele raionului, d-na Irina Bogaciuc și a Primarului municipiului Orhei, dl Pavel Verejanu.
Doamna Silvia Mustovici, şef DGE, a dat startul programului specific unei lecţii de bilanţ, a visurilor, succeselor şi realizărilor din domeniul educaţiei, totodată precizând că evenimentul desfășurat astăzi are drept scop promovarea tinerilor sârguincioși și aprecierea meritelor deosebite care au fost obținute doar datorită lucrului în echipă dintre Profesor-Elev-Părinți și Societate!
Domnul Dinu Țurcanu, Preşedintele raionului Orhei a remarcat faptul, că generația zilei de astăzi este cu mult mai norocoasă spre deosebire de perioadele când accesul la informație era mai dificil, iar pentru a face studii, unii elevi erau nevoiți să parcurgă distanță lungă până la instituția de învățământ. Politicile de tineret au fost și vor rămâne prioritare pentru conducerea raionului Orhei, iar datorită efortului comun al echipei conduse de dl Deputat Ilan Șor, raionul și municipiul Orhei va cunoaște o continuă modernizare a condițiilor menite să favorizeze confortul pentru dezvoltarea tinerii generații!
Doamna Irina Bogaciuc, vicepreședintele raionului Orhei a mulțumit cadrelor didactice pentru profesionalismul și abnegația acestora, datorită căreia ne mândrim astăzi de performanțele elevilor orheieni obținute la olimpiadele desfășurate atât la nivel național cât și internațional.
Mândru de tinerii orheieni s-a arătat și domnul Pavel Verejanu, Primarul municipiului Orhei, care în adresarea sa a îndemânat tinerii să continue mereu în ritmul dat, iar demnitarii la rândul lor vor depune toată străduința de a îmbunătăți și de a diversifica infrastructura de agrement social, cultural și nu în ultimul rând de a contribui la susținerea mediului educațional.
Tinerii olimpici au mulțumit oaspeților, profesorilor și părinților pentru susținere, iar semenilor săi le-au lăsat câte un mesaj de încurajare și inspirație, agățat de panoul oficial al evenimentului care va fi plasat în scuarul din fața Bibliotecii raionale „Alexandru Donici”.