Aspecte ale procesului decizional în cadrul Consiliului Raional Orhei, discutate la Orhei TV

Comentariile sunt închise pentru Aspecte ale procesului decizional în cadrul Consiliului Raional Orhei, discutate la Orhei TV 48

Cei patru vicepreședinți ai raionului Orhei au discutat în studioul „Orei locale” de la Orhei TV aspecte ce țin de procesul decizional în cadrul Consiliului Raionul. De asemenea, cei patru funcționari raionali au relatat telespectatorilor care sunt ultimele decizii ale autorităților ce vin în susținerea dezvoltării raionului Orhei.

Vicepreședinta raionului Orhei, Marina Cravcenco a informat că, în această săptămână, Consiliul Raional, a aprobat o finanțare în sumă de circa 5,2 mil. de lei pentru susținerea unor proiecte de dezvoltare, dintre care peste 4 mil. pentru continuarea iluminatului public în satele raionului. Circa un milion de lei a fost alocat pentru îmbunătățirea stării de lucruri în unele instituții din raion, printre care Spitalul raional și instituțiile școlare.

Vicepreședintele raionului, Victor Perțu s-a referit la mecanismele de finanțare a proiectelor de iluminat stradal în localitățile din raion. Funcționarul a anunțat că în curând vor începe lucrările pentru iluminarea comunelor Mârzești, Biești; Trebujeni și Berezlogi. Victor Perțu s-a referit și la proiectele de perspectivă pe care intenționează să le implementeze autoritățile raionului.

Vicepreședinta raionului Orhei, Irina Bogaciuc, a precizat în cadrul emisiunii că autoritățile raionale au alocat 226 de mii de lei pentru susținerea lucrătorilor medicali din raion care luptă pe prima linie cu noul Coronavirus. Bogaciuc a menționat că autoritățile raionale au fost receptive și au ajutat întotdeauna Spitalul Raional.

Vicepreședinta raionului Orhei, Tatiana Platon, s-a referit la reorganizarea Direcției Generale Asistență Socială și Protecția Familiei. Funcționara a explicat că reforma Direcției a fost făcută pentru a debirocratiza această structură, astfel ca să fie mai aproape de beneficiari și să facă mai eficientă soluționarea problemelor oamenilor. Astfel, în cadrul Direcției au fost create două secții: asistență socială și protecție a persoanelor în etate; și, cea de-a doua, protecția drepturilor copilului.

Raionul Orhei este unul dintre cele mai mari din țară. Din componența sa fac parte 75 de localități, organizate în 38 primării. Raionul are o populație de peste 125 de mii de oameni.