O filă neagră din istoria neamului…

Comentariile sunt închise pentru O filă neagră din istoria neamului… 6

Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, primarul de Orhei, Pavel Verejanu, deputata Reghina Apostolova, alături de funcționari din cadrul Consiliului Raional și Primăriei Orhei au comemorat victimele deportărilor staliniste.

Astăzi se împlinesc 71 de ani de la cel de-al doilea val al deportărilor staliniste. Acum mai bine de șapte decenii, poporul nostru a fost dezrădăcinat prin ridicarea celor mai demni reprezentanți ai neamului pe care regimul stalinist i-a etichetat „chiaburi” și „dușmani ai poporului”.

Ceea ce s-a întâmplat în noaptea de 5 spre 6 iulie 1949, când aproape 36000 de basarabeni au fost arestați și duși în Siberia, reprezintă o lecție zguduitoare, o filă neagră din istoria neamului nostru. Oamenii au fost despărțiți de familiile lor și duși în infern.

Trebuie să ne amintim mereu de grozăviile din trecut pentru a nu le admite în viitor.

Exprimăm condoleanțe familiilor care și-au pierdut cele mai dragi ființe de pe urma deportărilor staliniste. Azi înălțăm rugăciuni în memoria a mii de fii și fiice ale poporului nostru, care au fost rupți de la sânul patriei și duși pe meleaguri străine unde s-au prăpădit.