Încă patru localități din raionul Orhei vor beneficia de un sistem modern de iluminat public stradal!

Comentariile sunt închise pentru Încă patru localități din raionul Orhei vor beneficia de un sistem modern de iluminat public stradal! 64

La data de 7 iulie 2020 au fost lansate lucrările de reabilitare a sistemului de iluminat public în satele Morozeni, Crihana, Sirota și satul Cucuruzenii de Sus din raionul Orhei, organizate în comunele Morozeni și Crihana.

La inițiativa deputatului Ilan Șor, liderul partidului „ȘOR”, Consiliul Raional Orhei a alocat circa 2 milioane 264 mii de lei pentru ca în aceste localități să fie montate, în total, circa 25 de kilometri de rețea electrică și peste 660 de LED-uri, să fie modernizate punctele de transformare a curentului și să fie implementate sisteme inteligente de conectare/deconectare a luminii la anumite ore.

Marina Tauber, deputat în Parlamentul Republicii Moldova, a menționat că inițiatorul proiectului de iluminat stradal în raionul Orhei este deputatul Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”, ales pe circumscripția uninominală nr.18.

Potrivit liderului Partidului „ȘOR”, locuitorii celor două comune se vor bucura în curând de sisteme moderne de iluminat stradal, iar condițiile de viață vor deveni mult mai confortabile datorită efortului depus de echipă, datorită implementării proiectelor de importanță socială.

Președintele Raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat, adresându-se locuitorilor comunelor Morozeni și Crihana, că în raionul Orhei, la ora actuală, sunt în toi lucrările pentru implementarea proiectelor de iluminat public stradal. Acestea se desfășoară concomitent în mai multe localități ale raionului Orhei, iar de la începutul anului, în unele localități, sisteme similare de iluminat public stradal deja au fost date în exploatare!

„Mergem ferm spre realizarea angajamentelor și obiectivelor care ni le-am propus! Anul 2020, chiar dacă este supranumit „Anul Luminii” pentru localitățile raionului Orhei, celelalte proiecte de importanță majoră pentru satele și comunele raionului sunt deja în proces de definitivare și urmează a fi implementate în cel mai apropiat timp! Împreună vom demonstra că atunci când este voință, lucrurile frumoase pot deveni realitate”, a spus Dinu Țurcanu.

În adresarea sa către locuitorii comunei Crihana, consilierul raional Radu Bușilă a menționat că este mândru să se afle în localitatea care va beneficia de alocările bugetare trecute prin examinarea Comisiilor speciale și aprobate cu votul lui personal și a colegilor săi din cadrul fracțiunii Partidului „ȘOR”, majoritară în actualul Consiliu Raional Orhei.

„Cred în ceea ce fac! Cred în echipa din care fac parte și sunt sigur că doar împreună vom reuși să investim banul public în așa mod, încât de acesta să beneficieze comunitatea, cetățeanul!”, a conchis Radu Bușilă.

Primarii comunelor Morozeni și Crihana, Igor Țurcan și Ion Stratulat, au mulțumit autorităților pentru susținere și implicare în dezvoltarea celor două comune, dar și pentru tot efortul depus în crearea condițiilor decente pentru locuitorii din zona rurală.