Instrucțiunile privind redeschiderea instituțiilor de educație timpurie – aplicarea în practică!

Comentariile sunt închise pentru Instrucțiunile privind redeschiderea instituțiilor de educație timpurie – aplicarea în practică! 206

Instrucțiunile privind redeschiderea instituțiilor de educație timpurie au constituit principalul subiect discutat astăzi, 23 iulie 2020, de către Președintele Raionului Orhei, dl Dinu Țurcanu, vicepreședinții raionului: doamna Irina Bogaciuc și doamna Marina Cravcenco, Șefa Direcției Generale Educație, doamna Silvia Mustovici, Șeful Centrului de Sănătate Publică Orhei, dl Ion Bolboceanu, primarii localităților din raionul Orhei și managerii instituțiilor de educație timpurie din raion.

În debutul întrunirii, domnul Președinte Țurcanu a reiterat că ședința de astăzi are la bază principiul asigurării sănătății copiilor/elevilor și personalului din domeniul educațional:

„Subiectul redeschiderii instituțiilor de educație timpurie este foarte important, de aceea respectarea acestor instrucțiuni reprezintă unul dintre obiectivele de bază.” a subliniat oficialul.

În acest context, dl Ion Bolboceanu, șeful Centrului de Sănătate Publică a vorbit despre evoluția situației epidemiologice din țară și impactul acesteia asupra redeschiderii instituțiilor de educație timpurie. Dumnealui a menționat că încă persistă riscul de a nu fi redeschise instituțiile de educație timpurie, dar implimentarea instrucțiunilor date este primul pas obligatoriu spre reluarea activității instituțiilor dedicate copiilor.

Doamna Irina Bogaciuc, vicepreședintele raionului Orhei, a îndemânat reprezentanții APL să monitorizeze procesul implimentare a noilor instrucțiuni de protecție în programul de activitate a instituțiilor de educație timpurie din localitățile care le gestionează, iar despre partea practică care presupune realizarea acestor instrucțiuni din punct de vedere financiar, a explicat  vicepreședintele raionului Orhei, doamna Marina Cravcenco.

Șefa Direcției Generale Educație din cadrul Consiliului Raional Orhei, doamna Silvia Mustovici a menționat că Direcția Generală Educație este pregătită de a acorda tuturor managerilor instituțiilor educaționale din raionul Orhei asistență și susținere informațională în vederea punerii în aplicație a instrucțiunilor de redeschidere și reluare a activității instituțiilor de educație în perioada post-COVID19.