Vecinul la nevoie se cunoaște !..

Comentariile sunt închise pentru Vecinul la nevoie se cunoaște !.. 200

Astăzi, 10 martie 2017, angajații Inspectoratului de Poliție Orhei, au organizat o întrunire prin prezentarea Proiectului „Supraveghere  de Vecinătate”. Scopul Proiectului: consolidarea capacităţilor autorităţilor locale, a cetăţenilor şi a Poliţiei pentru da răspuns provocărilor şi a interveni de comun la soluţionarea unor situaţii dificile de interes comunitar.
La eveniment au participat reprezentanții Inspectoratului General al Poliției, în persoana dlui colonel de poliție, Marin Maxian, şeful Inspectoratului de Poliție Orhei, dl Vasile Adașan, președintele Raionului Orhei, dl Tudor Golub, reprezentanții Asociaţiei Obşteşti „Eco-Răzeni” , primarii din localitățile raionului și cetățeni ai societăţii civile.
Cei prezenți la eveniment au fost familiarizați cu beneficiile, obiectivele și modul de funcționare a Proiectului lansat. Au fost repartizate pliante informative ce urmează a fi distribuite  persoanelor din spaţiul rural şi cel urban.
Totodată, Proiectul prevede semnarea unui contract între primarul localității, liderul de sector și şefii de post din localităţile deservite de Sectorul de Poliţie. Menționăm,  pe teritoriul Raionului Orhei vor fi deschise 95 de sectoare de vecinătate.
În intervenția sa, dl Tudor Golub, a apreciat noile mecanisme ce se propun a fi implementate în societate şi a relatat: „În comun urmărim același lucru, beneficiul cetățeanului și bunăstarea acestuia astfel, fiecare din noi va lua atitudine și se va implica direct în prosperarea comunității, devenind mai credibili și pentru partenerii noștri din afară”.
În final, au fost semnate primele Acorduri de constituire a sectoarelor. Liderii de sector au primit materiale informative cu recomandări de domeniu: cum să-şi protejeze proprietatea şi familia, cum să contribuie la asigurarea ordinii în localitatea sa și multe  alte sfaturi utile pentru crearea unui parteneriat viabil în continuitate.