Ședința Comisiei Situații Excepționale

Comentariile sunt închise pentru Ședința Comisiei Situații Excepționale 553

Și dacă tot vorbim că viitorul unei țări îl reprezintă tânăra generație, astăzi, 16 martie 2017, managerii a 52 instituții de învățământ din Raionul Orhei s-au întrunit într-o ședință comună cu membrii Comisiei Situații Excepționale, pentru a pune în discuție necesitățile „Tînărului de Astăzi”.

Pentru început dna Neli Stan, specialist principal – metodist din cadrul Direcției Generale Educație a raportat despre aspectele ce țin de instruirea copiilor în instituțiile de învățământ din raion. După, a urmat și partea mai puțin plăcută a raportului, ce ține de statistica cazurilor de violență – în care sunt implicați, direct și indirect, tinerii.

Pe marginea acestui subiect s-au expus: Vasile Adașan, Șeful Inspectoratului de Poliție Orhei, Ion Racu, Șeful DGASPF și Corina Erhan, Directorul Centrului de Tineret Orhei. Aceștea au menționat că doar consolidându-ne eforturile și acționând de comun acord cu instituțiile de învățământ, administrația publică locală și ONG-urile, generația de astăzi, poate fi orientată spre o cale mai bună.

În concluzie, președintele Raionului Orhei, dl Tudor Golub, a adăugat la cele spuse mai sus că: în condițiile cînd tinerii de astăzi duc lipsa a unuia sau a ambilor părinți, datoria noastră este să le acordăm o atenție sporită și să scoatem odată și pentru totdeauna  noțiunea de „COPIII STRĂINI”.  Atât Consiliul Raional Orhei cât și actualul Guvern depune maxim efort pentru a crea condiții cât mai favorabile dezvoltării tinerii generații.

În finalul ședinței Comisia a elaborat un plan de acțiuni care vin întru îmbunătățirea situației.