Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM 2017

Comentariile sunt închise pentru Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM 2017 240

Cea de-a doua Ediție a Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM 2017, a întrunit astăzi 6 mai, circa 200 participanți din Republica Moldova, România și Ucraina. Cu startul de la Vinăria Brănești, sportivii s-au întrecut pe o distanță de 77 km care trece prin satele Brăneşti, Furceni, Ivancea, Piatra, Pohorniceni, Jăloboc, Trebujeni, Butuceni şi Morovaia.

Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv de Ciclism MTB.MD în parteneriat cu Consiliul Raional Orhei, cu suportul strategic a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) și a Agenției Suedeze pentru Dezvoltare și Cooperare Internațională (Sida), cu sprijinul Federației de Ciclism din Republica Moldova, Federației de Triathlon din Republica Moldova și a Ministerului Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova.

Evenimentul fiind găzduit de Raionul Orhei și susținut de Consiliul Raional Orhei, deschiderea oficială a ceremoniei i-a revenit dlui Tudor Golub, președintele Raionului Orhei „mă bucură faptul că Raionul Orhei devine un punct atractiv în desfășurarea evenimentelor sportive atât de nivel național cât și internațional. Doar împreună se realizează lucruri frumose, fie ca competiția de astăzi să înscrie rezultate pe măsura așteptărilor” a menționat dl președinte.

Mountain Bike Marathon „Orheiul Vechi” XCM 2017 are ca scop promovarea sportului, a modului sănătos de viaţă, dar şi valorificarea potenţialului turistic al raionului Orhei şi popularizarea turismului de aventură.