Inspecția Muncii – nu e o sperietoare

Comentariile sunt închise pentru Inspecția Muncii – nu e o sperietoare 28

Mai mulți angajatori reacționează foarte bolnăvicios la știrea că vin la control inspectorii de muncă. Deși scopul nostru este, întâi de toate de a acorda angajatorilor un ajutor metodologic și practic în domeniul legislației muncii.

Inspectorul de muncă efectuând un control de stat și constatând încălcări ale legislației muncii ia măsuri pentru a nu se admite în continuare încălcări, cerând în temeiul legislației lichidarea lor.

Există angajatori cu diferite temperamente. Unii angajatori privesc la inspectorul de muncă pe sub gene, alții senin în ochi.

Inspectorul de muncă la toți trebuie să aibă un comportament destoinic. Mulți angajatori cunosc, iar alții nu, că controlul de stat asupra activității de întreprinzător se efectuează în temeiul Legii nr.131 din 08.06.2012.

Menționez că controlul de stat se efectuează în temeiul delegației de control, care este adusă la cunoștința angajatorului sub semnătură conform programării lunare, trimestriale.

Stimați angajatori dacă inspectorul de muncă sosește în unitate la un control de stat folosiți-vă de prezența lui consultând-ul în domeniul raporturilor de muncă.

Îi chem pe toți întreprinzătorii să studieze și să ia cunoștință cu Legea privind controlul de stat asupra activității de întreprinzător nr.131 din 08.06.2012.

 

Inspector de muncă      Tașnic Mihail