Gesturi NOBILE în prag de sărbători!

Comentariile sunt închise pentru Gesturi NOBILE în prag de sărbători! 55

Magia sărbătorilor de iarnă și-a pus amprenta și în Raionul Orhei. Astăzi, 20 decembrie 2017, Grădinuța „Marița” din comuna Mitoc a fost inaugurată după un an de muncă, cu suportul Guvernului României, Fondul de Investiții Sociale din Moldova și Autoritățile Publice Locale.

La sărbătoarea de inaugurare au fost prezent oficiali în prezența ambasadorului României, dl Daniel Ioniță, directorul executiv FISM, dl Mircea Eșanu, președintele Raionului Orhei, dl Tudor Golub, primarul comunei Mitoc, dl Alexei Cojocari și părinții copiilor din  instituție.

Circa 76 de copii se vor bucura de condiții mai bune cu o valoare de peste 1 800 000  lei MDL, ce au inclus mobilier nou, sisteme de ventilare și utilaje de ultimă oră.  Până la moment peste 106 Instituții Preșcolare din Republica Moldova au beneficiat de suport financiar din partea statului Român.

În discursul său domnul președinte a ținut să mulțumească Guvernului României pentru suportul acordat menționând importanța implicării Fondului de Investiți Sociale din Moldova în atingerea obiectivului propus. Totodată domnul Golub, a accentuat că „viitorul este al celora pe care îi instruim astăzi. De aceea trebuie să investim în copiii noștri, trebuie să investim în facilitarea accesului la educație și la o asistență socială care îi va forma ca oameni mari”.