9 mai 2018

Comentariile sunt închise pentru 9 mai 2018 115

Ziua de 9 mai este cunoscută drept Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial, reprezentând semnarea actului de capitulare necondiționată a Germaniei naziste, fapt care a dus la încheierea în Europa a celui de-al Doilea Război Mondial. Totodată, din anul 1985, de 9 Mai, sărbătorim și Ziua Europei, conform deciziei Consiliul European din același an. În localitățile din raionul Orhei, în aceste zile se desfășoară mai multe activități de comemorare a victemelor războiului, dar și de omagiere a Uniunii Europene – care a fost instituționalizată cu scopul de a preveni ulterioarele conflicte armate pe continentul European. 

Însoțit de angajații Primăriei comunei Jora de Mijloc, alături de elevii și colectivele de pedagogi ai instituțiilor de învățămînt din comună, cu depunere de flori la monumentul Eroilor Căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial din s. Jora de Mijloc, a fost Președintele Raionului Orhei, dl Tudor Golub. În discursul său, dumnealui a menționat importanța promovării valorilor umane și în același context a remarcat că această zi este o zi de comemorare a tuturor celor căzuți pe cîmpul de luptă – indiferent de culoarea drapelelor sub care au luptat.

Alți angajați ai Consiliului Raional Orhei, în frunte cu vicepreședinții raionului, au participat la ceremonia de comemorare a victemelor din municipiul Orhei.