Tinerii și Provocările

Comentariile sunt închise pentru Tinerii și Provocările 80

Anual, Consiliul Raional al Tinerilor din Orhei desfășoară Forumul raional privind provocările în rândul tinerilor. Aflat la ce-a de-a VI-a Ediție, peste 100 de tineri activi din satele/comunele raionului s-au întrunit în ziua de 12 mai 2018, pentru a identifica soluții și programe care corespund necesităților și provocărilor acestora.

Alături de ei, cu mesaje de felicitare, susținere și informare au fost prezenți reprezentanții Consiliului Raional Orhei în persoana președintelui raionului Orhei, dl Tudor Golub, șefa Direcției Generale Educație, dna Silvia Mustovici, șeful Serviciului Tineret și Sport, dl Victor Gherman, Corina Erhan, director Centrul de Tineret Orhei, Elena Lupan, specialist superior în domeniul de tineret și Eduard Mihalaș, analist de program populație și gen.

Tinerii au participat la lucrările Forumului şi reieşind din experienţele lor de viaţă au elaborat liste de propuneri de soluţii care corespund necesităţilor cu care se confruntă tinerii din raion.

Desfășurarea Forumului are ca scop:

– informarea tinerilor despre importanţa implicării tinerilor în procesul de elaborare şi prioritizare a cheltuielilor destinate sectorului de tineret pentru bugetul anului 2019;
– identificarea cauzelor care au generat apariţia necesităţilor şi provocărilor cu care se confruntă tinerii din raionul Orhei;
– identificarea măsurilor posibile de depăşire a problemelor depistate;
– creşterea nivelului de informare a tinerilor în procesul de consolidare a democraţiei participative.