Campania de informare a noului sistem de vot!

Comentariile sunt închise pentru Campania de informare a noului sistem de vot! 59

Astăzi, 7 iunie 2018, în sala Centrului Raional de Cultură „A. Suruceanu”, Orhei, a avut loc campania mobilă de informare electorală cu genericul ,,Democraţia Contează”, desfăşurată de către Comisia Electorală Centrală (CEC) şi Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) .

La eveniment au participat autorităţile locale de nivelul I şi II, consilieri, serviciile desconcentrate, reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ, funcţionari electorali (potenţiali) din raioanele Orhei, Telenești, Șoldănești și Rezina .

Tudor Golub, președintele raionului Orhei, prezent la eveniment, a salutat și a încurajat pe toți cei prezenți de a se implica la maxim în informarea cetățenilor cu referire la sistemul electoral mixt pentru alegerile parlamentare din toamna anului curent.

Campania se desfăşoară în cadrul proiectului ,,Consolidarea democraţiei în Moldova prin alegeri incluzive şi transparente” implementat de PNUD Moldova.

Scopul instruirii constă în informarea a cât mai mulţi cetăţeni despre procesul electoral.

Principalele subiecte abordate de către reprezentanţii CEC şi CIDE au fost:

– noile modificări ale Codului Electoral;

– informaţii cu privire la noile proceduri electorale;

– importanţa participării la vot;

– rolul funcţionarilor electorali, liderilor locali şi a diasporei;

– etc.

Menționăm că, sistemul mixt de vot prevede ca 51 de deputați să fie aleși în circumscripții uninominale, iar 50 – vor intra în Parlament pe liste de partid.