Pentru MOLDOVA! Pentru PACE!

Comentariile sunt închise pentru Pentru MOLDOVA! Pentru PACE! 34

În septembrie 1990, Tiraspolul a proclamat independenţa regiunii, iar doi ani mai târziu, la 2 martie 1992, a început războiul. Efectivele gărzii transnistrene şi unităţi de cazaci au atacat postul de poliţie din Dubăsari, aflat sub jurisdicţia Chişinăului.

Astăzi, 2 martie 2019, cu depunere de flori la monumentul eroilor orheieni căzuți în acel război, au fost prezenți reprezentanții Administrației Publice, în frunte cu Tudor Golub, Președintele Raionului Orhei, Ilan Șor, Primarul municipiului Orhei și Vasile Costin, Șeful Oficiului Teritorial al Cancelariei de Stat.

Veteraniii cu flori în mână, cu lacrimi în ochi și cu nădejde în suflet – au fost cei care în timpul minutului de reculegere rugau toți sfinții de PACE! Pace pentru Moldova, pentru copii, pentru bătrâni, pentru cei care Guvernează, PACE pentru ambele maluri ale Nistrului, Pace pentru ambele maluri ale Prutului, Pace pentru Ucraina, Pace pentru fiecare!….
Șoaptele lor au răsunat mai tare de cât armele, rugăciunile lor au străpuns inimile tuturor celor prezenți și au devenit Lege!

Pentru că așa trebuie să fie: PACE!

 

Marin Mihailov

Specialist principal 

Secția Relații cu Publicul