De ce au fost lichidate Centrele de Sănătate Morozeni și Teleșeu ?

Comentariile sunt închise pentru De ce au fost lichidate Centrele de Sănătate Morozeni și Teleșeu ? 363

Astăzi, 5 aprilie 2019, s-a desfășurat Ședința ordinară a Consiliului Raional Orhei. Conform ordinei de zi au fost aprobate 26 proiecte de decizii discutate inițial și în cadrul ședințelor comisiilor de specialitate.

Printre proiectele de decizii prioritare, aprobate în cadrul ședinței de astăzi, se enumeră: aprobarea exerciţiului bugetar raional pentru anul 2018, modificarea bugetului raional pentru anul 2019, alocarea mijloacelor financiare, Planul raional de activităţi pentru amenajarea durabilă a localităţilor şi teritoriului cu desfăşurarea bilunarelor de salubrizare pentru anul 2019, instituirea Comisiei raionale pentru protecția dreptului omului ș.a.

De asemenea, în ședința de astăzi au fost aprobate proiectele cu privire la lichidarea Centrelor de Sănătate Morozeni și Teleșeu în scopul creșterii calității serviciilor medicale primare. Legiuitorul și-a propus reglementarea activității AMP, rolului medicilor de familie, posibilitatea exercitării independente a profesiei de medic, sporirea imaginii medicului de familie, în special pentru tinerii specialiști, în vederea unei acoperiri mai bune cu medici de familie în zona rurală.

 

Oxana Muntean,

șef, Secția Relații cu Publicul