Opinie Liberă sau Opinie Politică ?

Comentariile sunt închise pentru Opinie Liberă sau Opinie Politică ? 116

De nenumărate ori în Publicația regională independentă „Opinia Liberă” sunt  editate informații eronate la adresa Consiliului Raional Orhei, elaborate de consilierul raional, președintele fracțiunii Partidului Liberal, Vasile Roman, care este și redactor-șef al publicației. Se folosește oare de publicația sa pentru a disemina noutăți false?

În ediția din 12 aprilie curent, redacția a publicat articolul cu privire la desfășurarea Ședinței ordinare a Consiliului Raional Orhei, elaborat de asemenea de consilierul raional Vasile Roman, unde sunt abordate subiectele cu privire la „cartea enigmatică”, „corupție” și „confort în veceuri”

Astfel, informăm că, pentru elaborarea studiului „Istoria Ținutului Orhei” este aprobată suma de 140 mii lei, iar până la editarea acestuia conținutul va fi verificat în Comisia formată prin dispoziția președintelui raionului Orhei, Tudor Golub, nr 54-n din 17.04.2019, membrul căreia este și consilierul raional, Vasile Roman. Comisia are menirea de a analiza și valida conținutul cărții propuse spre editare și, eventual, poate interveni cu completări sau modificări.

Un alt subiect abordat este corupția, spălarea de bani publici în urma reparației blocurilor sanitare din clădirea Consiliului Raional Orhei. Dar domnul consilier Roman a uitat să se documenteze pe deplin la acest subiect, cu toate că ia parte la toate ședințele comisiilor unde se discută în detalii distribuirea banilor publici și mai mult chiar susține aceste proiecte.

Alocațiile pentru reparația blocurilor sanitare au fost prevăzute în bugetul clădirii administrative pentru anul 2018 și incluse în planul anual de achiziții. Conform acestora lucrările au fost estimate la 791143 lei, iar în urma desfășurării repetate a procedurii de licitație s-au contractat lucrări în valoare de 649717,16 lei, ceea ce constituie 82% din valoarea estimativă. Devizul de cheltuieli cuprinde următoarele lucrări:

  • reparația a 5 grupuri sanitare (demolări, construcții, mobilier, echipament ș.a) – 354974,48 lei (inclusiv salariu 114500,60 lei)
  • instalarea sistemelor de ventilare – 27329,01 lei (inclusiv salariu 17200,91 lei)
  • reparația copertinei blocului administrativ – 7786,88 (inclusiv salariu 3145,81 lei)
  • alte lucrări – 146,46 (inclusiv salariu 101,46 lei)
  • taxe și impozite – 259480,33 lei

În încheiere,aducem spre atenția tuturor, făcând trimitere la Dicționarului explicativ al limbii române: INFORMAȚIILE sunt totalitatea materialelor de informare și DOCUMENTARE.

 

Cu prietenie,

Tudor Golub

Președintele Raionului Orhei